18 травня вшановується День пам’яті і скорботи з нагоди депортації кримських татар

Верховна Рада встановила 18 травня Днем пам’яті і скорботи з нагоди депортації кримських татар. За відповідне рішення проголосували 227 депутатів, передає канал 112 Україна.

У постанові парламенту йдеться, що 71-я річниця депортації кримськотатарського народу буде відзначатися на державному рівні.

Нагадаємо, окупаційна влада в Сімферополі офіційно не дозволила кримським татарам вшанувати річницю депортації.

Постанова «Про пам’ятні дати та ювілеї в 2015 році» доповнено положенням про День скорботи і пам’яті з нагоди 71-ї річниці з дня депортації кримськотатарського народу
Про це повідомляє УНІАН.

Верховна Рада України затвердила постанову № 2794, яке додає до числа пам’ятних дат 2015 року День скорботи і пам’яті з нагоди 71-ї річниці з дня депортації кримських татар. День відзначатимуть на державному рівні 18 травня. Забезпечити його проведення доручено Кабінету міністрів України.

Як заявляє уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, пам’ятні заходи в цей день заплановані по всьому світу.

«Буде грандіозний мітинг в Туреччині. У Росії, країнах Європи будуть заходи. Мене, на жаль, в цей день не буде. Я буду в Будапешті, у мене парламентська асамблея НАТО », – сказав Джемілєв.

print