Saxo Bank опублікував “шокуючі прогнози” на 2019 рік

Saxo Bank з Данії опублікував “шокуючий” прогноз на наступний рік. Зокрема, його експерти передбачили поглинання автовиробника Tesla компанією Apple, спад економіки в Німеччині, відставку глави ФРС в США, “відпущення боргів” в Євросоюзі і багато іншого.

Прогноз опублікований на сайті банку. Він готується щорічно протягом 16 років. У ньому ж наголошується, що передбачення не можна оцінювати як офіційний ринковий прогноз. “Передбачення” привертають увагу інвесторів не до основних тенденцій, а до малоймовірних подій, які в принципі можуть змінити картину світу, якщо справдяться.

До речі, деякі передбачення на 2018 рік збулися. Зокрема, стався спрогнозований банком обвал біткойна після різкого зростання.

На 2019 рік Saxo Bank прогнозує, що Apple купить Tesla і за рахунок цього глибше проникне в автомобільну сферу. З точки зору подальшого розвитку компанії така угода має сенс, тим більш, що грошові резерви Apple складають вже 237 мільярдів доларів, якщо ці гроші просто віддати акціонерам, розвиток компанії зупиниться. Так що розвиток електромобілів і безпілотників – логічне продовження розвитку Apple. А у Tesla якраз не вистачає фінансування.

У Німеччині прогнозується спад. Хоча вона багато років була світовим лідером, зараз у неї є труднощі в освоєнні новітніх технологій, відзначають в Saxo Bank. Таким чином, автомобілебудування, що забезпечує 14 відсотків ВВП, перестає бути драйвером. Зазначається, що до 2040 року 55 відсотків продажів нових авто в світі доведеться на електромобілі. А Німеччина тільки починає перехід на них і вже відстає по цьому напрямку. Є й інші причини, через які експерти банку прогнозують економічний спад у Німеччині в третьому кварталі нового року.

Також передбачено звільнення глави ФРС в США Джерома Пауелла. Очікується, що цього буде підвищення базової процентної ставки в кінці цього року і як наслідок – уповільнення зростання ВВП США.

Що стосується ЄС, прогнозується прощення боргів Франції, Італії та Великобританії.

print

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *